Sosyal Medya

Coğrafyamız

Bahreyn: İran’ın maslahatgüzarı istenilmeyen kişi

Bahreyn, operasyon düzenlediği ‘terör hücreleri’nin İran’dan destek ve talimat aldığını tespit ettiğini ve bu nedenle İran’ın maslahatgüzarını ‘istenilmeyen kişi' ilan ettiğini açıkladı.



Bahreyn Enformasyon Bakanı Ä°sa Bin Abdürrahman Hamadi, ülkesinin güvenlik güçlerinin düzenlediÄŸi operasyonlarda baskın yapılan ‘terör hücreleri'nin Ä°ran’dan destek ve talimat aldığını tespit ettiklerini söyledi.Al Jazeera’ye konuÅŸan Hamadi, Bahreyn’in Ä°ran’daki elçisi RaÅŸid Dosari’yi geri çağırdığını ve BaÅŸkent Manama’daki Ä°ran Maslahatgüzarı Muhammet Rıza Babai'yi ‘istenilmeyen kiÅŸi’ ilan ettiklerini söyledi ve ülkeyi terketmesi için 72 saat süre verdi.

Bahreyn güvenlik güçlerinin ÇarÅŸamba günü bir yer altı depoya baskın düzenlediÄŸini belirten Hamadi ele geçirilen patlayıcıların Ä°ran yapımı olduÄŸunu söyledi. Bahreyn hükümeti, Ä°ran maslahatgüzarı ile ilgili alınan kararın gerekçesinde “Ä°ran’ın daha önce de tekrarlanan uluslararası kanunları açık ihlali nedeni ile...” ifadesini kullandı.

Åžii nüfusun yoÄŸunlukta olduÄŸu Bahreyn'deki Sünni yönetim, Ä°ran'ı 2011'de baÅŸlayan ayaklanmaya destek vermekle suçluyor ve ülkede 'terörü' desteklediÄŸini öne sürüyor.

 

 
 

 

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.